El fet de publicar cada dia, constantment, no significa que comencem a augmentar el nombre de seguidors. Per molt que l’algoritme d’Instagram estigui de part teva i mostri el teu contingut a altres usuaris no aconseguiràs atraure si no tens en compte altres aspectes igual d’importants i necessaris. Avui et faré un repàs que et pot ajudar a analitzar què estàs fent bé i què pots millorar. Ja tens paper i bolígraf en mà? Et dono la benvinguda al món de les xarxes socials!
- Fes una ullada al teu contingut. Segurament tinguis tot de publicacions aleatòries com dies internacionals, productes en venda, algun vídeo publicitari d’una de les marques que vens, un altre vídeo de l’aparador amb les novetats, etc. I així podria seguir… Si et fixes, no segueixen una línia temporal sino les tendències o la idea que ens ha passat pel cap a data d’avui.
- Comença a reordenar les teves publicacions. Planteja cap a on vols arribar i quins son els passos per aconseguir-ho.
- Planifica amb antel·lació. No ho deixis pel mateix dia, pensant que tindràs un brot d’inspiració absoluta. És millor que et facis un calendari de publicacions per tenir el control de cada contingut i apunta totes les idees que tinguis per no oblidar-les pel camí!
- No sentis l’obligació de publicar tot allò que t’enviin. Tu saps com funciona el teu negoci i quins objectius tens. Classifica el contingut pel grau d’importància i si segueixen els teus valors de marca.
- L’estratègia és la clau. Et faig una comparació ràpida perquè m’entenguis. Quan planifiquem un viatge a Menorca de 15 dies, el nostre principal interès és aprofitar al màxim aquestes vacances. És millor ferri o agafar avió? Voldràs fer una excursió? Tens l’hotel contractat o prefereixes anar a l’aventura? Són moltes coses a pensar que poden condicionar el nostre viatge, per això intentem tenir-ho tot planificat per evitar el màxim de sorpreses. Doncs, si ho sabem perquè deixem a la seva sort les xarxes socials del nostre negoci o marca?
- Posa’t objectius realistes a curt i llarg termini. No és el mateix focalitzar els nostres esforços per arribar a una meta que esforçar-nos sense saber a on anirem.
- Els objectius han de ser mesurables i temporals. Per assolir els objectius necessitem analitzar bé els nostres resultats i conèixer de primera mà si ho estem aconseguint o hem d’aplicar correccions. Un exemple seria: Un augment del 15% de leads a través de les xarxes socials en 3 mesos.
- Traça el camí per arribar a la meta. Quines són les accions que hauries de realitzar per arribar a la meta? Com portaràs a terme aquestes accions amb el temps que t’has proposat? Traçar un pla et servirà per posar ordre i crear una línia estratègica adequada.
- Llegiries el teu contingut? Aquesta pregunta és la clau per entendre que no tot s’hi val. Recorda que estàs en una xarxa social, ni és un aparador de botiga ni la carpeta de comandes. El teu contingut ha de despertar curiositat, entretenir al teu client, ajudar-lo i demostrar que l’entens per generar confiança.
- Entendre els diferents formats d’Instagram. Cada format té unes funcions diferents. No és el mateix un Reel que una història per molt que els dos sigui vídeos.
- Els Reels t’ajudaran a augmentar el teu abast cap a usuaris que encara no et segueixen i poden ser afins al teu contingut.
- Els Carrusels actualment t’ajuden també amb l’abast de les publicacions, ja que les dos imatges inicials apareixeran a la pàgina d’inici dels teus seguidors. És molt més probable rebre més interaccions!
- Les històries són la part més personal d’instagram. Només les veuen els teus seguidors. És aquí on pots guanyar-te la seva confiança.
- La imatge sola et servirà com a impacte ràpid però amb les noves actualitzacions és la menys recomanada si vols explicar coses importants.
I ara que ja tens un inici, comença a descobrir qui és el teu client ideal per crear contingut original i interessant pels teus seguidors! I si necessites un cop de mà, amb el servei de community manager podràs centrar-te en allò que realment t’agrada i que et va motivar a emprendre el teu negoci.